Haber

Emotion Coaching UK ve Türkiye Enstitüsü Ortak Eğitimi İlgi Gördü

Emotion Coaching UK ve Türkiye Enstitüsü ortaklaşa tam gün yüz yüze eğitim gerçekleştirdi. Emotion Coaching UK Institute kurucu ortağı Dr. Louise Gilbert, bu özel oturum için ilk kez Türkiye’ye geldi.

Emotion Coaching Türkiye Enstitüsü’nün 3 Haziran’da Bursa’da düzenlediği Emotion Coaching UK Institute Kurucu Ortakları Dr. Louise Gilbert’in de katılımıyla düzenlediği eğitime ilgi yoğun oldu.

Türkiye’de duyguların sosyal duygusal öğrenme ve gelişimdeki rolü üzerine çalışmalar yürüten Duygu Koçluğu Türkiye Enstitüsü’ne bu kez enstitünün kurucusu Doç. Louise Gilbert tarafından verilen interaktif eğitim ile dikkatleri üzerine çekti. 3 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen eğitime çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

Yaklaşık 6 saat süren interaktif ve yüz yüze bu oturumda Duygu Koçluğu hakkında bilgiler verildi, aşamaları anlatıldı, örnek senaryolar ile uygulamalar yapıldı ve “duygu-davranış-öğrenme” analizi çalışması deneyimlendi. Daha sonra katılımcılara Dr. Gilbert ve Doç. Kuru tarafından da katılım belgesi verildi.

 

DUYGU KOÇLUĞU NEDİR? Duygu koçluğu/arkadaşlık, öğretmenleri ve ebeveynleri çocukların duygularını tanımlamalarına ve uygun şekilde nasıl konuşacaklarına yardımcı olmaya teşvik eden bilime dayalı bir yaklaşımdır. Yaklaşım, sosyal duygusal öğrenmeyi desteklemekte, duyguların eğitim ve gelişimdeki rolünü öne çıkarmakta ve böylece çocuklarla kurulan bağın kalitesini artırarak daha etkili öğrenmeyi desteklemektedir.

Louise Gilbert kimdir? (PhD, MSc, PGCE, RGN, BSc(Hons)) Emotion Coaching UK’nin kurucu ortağı ve Emotion Coaching’in Baş Lideridir. Meslektaşı Dr. Janet Rose ile birlikte İngiltere’deki ilk Duygu Koçluğu araştırma projesini tasarladı, sundu ve değerlendirdi.

Doçent Nalan Kuru Kimdir? Erken çocukluk eğitimi uzmanı ve Emotion Coaching Türkiye Enstitüsü’nün kurucusudur. Emotion Coaching, Birleşik Krallık’taki birkaç uluslararası uygulayıcı eğitmenden biridir. Duygu Koçluğu tekniğinin pozitif psikoloji ve sosyal duygusal öğrenme ile bir araya getirildiği kanıta dayalı ilişkisel davranış yönetimi modeli olan “Duygu Dostu Öğretim ve Ebeveynlik Yaklaşımı”nı oluşturmuştur.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karsiyaka-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu